Wat heb je nodig:
6 eieren
290 gram pure chocolade ( +70 %)
70 gram fijne kristal suiker
½ theelepel zout
2 theelepels vanille extract
Beetje poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180C. Neem een    springvorm van ongeveer 22 cm. Beboter de bakvorm en knip een stuk bakpapier    op maat voor de onderkant. 
Breek de chocolade in stukken en verwarm deze    met de boter in een steelpan op een lage temperatuur. 
Roer regelmatig zodat de chocolade en boter goed    vermengd zijn ( anders kan de chocolade aanbranden). Als het de boter en    chocolade gesmolten zijn ,zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 10 min    afkoelen.
Breek 6 eieren en scheidt de eierdooier en het    eiwit in twee aparte (grote) kommen.
Met een elektrische mixer mix je 35 gram van de    suiker en mix je de eierdooiers  zo ongeveer 2 min. De eierdooiers moeten    licht van kleur en luchtig zijn.
Lepel een klein beetje van het chocolade mengsel    door de eierdooiers. Roer dit goed door elkaar. Schep vervolgens de rest van    het chocolademengsel door de eierdooiers en voeg het vanille extract en    het zout toe.
Laat de helft van het eiwit in het    chocolademengsel vallen en schep dit door elkaar ( roer niet! ) als je geen    eiwit meer ziet schep je de andere helft erdoor. Doe het mengsel voorzichtig    in de bakvorm en bak dit 40 min. 
Versier met poedersuiker.
Een heerlijke taart met de textuur van een    brownie, wie daar niet verliefd op kan worden!
En weer..... ik heb hem geproefd. Lekker luchtig, maar boordevol chocola. Wie daar niet vrolijk van wordt? Ik in iedergeval wel. Aja
BeantwoordenVerwijderenHey Pop,
BeantwoordenVerwijderenWij hebben het mes in het hart gezet...en de taart was heeeeeerlijk! Onze dank is groot. Gaat trouwens erg goed samen met opgeklopte mascarpone!
Jilles & Alphonse
Bedankt voor je leuke reaktie op mijn blog.
BeantwoordenVerwijderenMooie naam Pleun.
Mijn jongste van 4 heet ook zo!
Doeg,
Bjør
Ziet er mooi uit!
BeantwoordenVerwijderenMag ik vragen, is die chocolade misschien van Max Havelaar?
Beste Anoniem,
BeantwoordenVerwijderenIk probeer alleen biologische en scharrel producten te gebruiken, behalve als het om koffie gaat.
;)haha